BouwSchouw

GEMETSELDE GEVELS VAN RISICOGEBOUWEN NU INSPECTEREN!

Bijlbouw introduceert BouwSchouw: de doelmatige aanpak van onderhoud aan gebouwen, en dan met name aan dak- en gevelsystemen.

Bouwschouw

De constructieve veiligheid van metselwerkgevels van risicogebouwen staat volgens de "Onderzoeksraad voor Veiligheid" (bekend door Mr. Pieter van Vollenhoven) ter discussie. De Raad beveelt aan om op korte termijn alle risicogebouwen te inspecteren. Doorgeroeste spouwankers door ontwerp- en montagefouten en een slecht functionerend spouwklimaat zijn de hoofdoorzaken, waardoor de veiligheid van burgers in gevaar komt.

Constructieve veiligheid metselwerkgevels

Het instandhouden van de constructieve veiligheid van gebouwen is een wettelijke plicht van vastgoedeigenaren. Deskundige inspectie van de spouwcondities, gevolgd door vakkundig uitgevoerde bouwkundige herstelmaatregelen zijn de oplossingen om de constructieve veiligheid te waarborgen.

In vier stappen naar borging van de constructieve veiligheid voor gebouwen:

  1. Inventariseren van de risicogebouwen in uw bestand.
  2. Verrichten van een gedetailleerd onderzoek en schriftelijke rapportage van de bevindingen.
  3. Leveren van een bouwkundig hersteladvies om de constructieve veiligheid te waarborgen. Eventueel in combinatie met verbetering van de thermische prestaties en architectonische upgrading van uw vastgoed.
  4. Uitvoeren van de hersteladviezen in eigen beheer onder strikte kwaliteitsborging

Doe er uw voordeel mee, ook als u besluit een al bestaande relatie het werk te laten uitvoeren. Komen wij wellicht een andere keer aan de beurt. Want we zijn natuurlijk graag in de markt als het gaat om opdrachten. Weet dan dat we die dan op basis van onze expertise perfect kunnen uitvoeren.

Meer informatie over Bouwschouw vindt u op www.bouwschouw.nl

Bouwschouw

<
>